Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 05.10 kuni ...
Kontaktid: Teele Pehk, Kadri Klementi, Liis Palumets, Sander Tint, Kaija-Luisa Kurik, Kerli Müürisepp

Projekti pikaajaline eesmärk on populariseerida linnauuringuid, et selle kaudu panustada teadmistel ja kaasamisel põhinevasse linnaarengusse, linnaprotsesside paremale mõtestamisele ja linnaelu parandamisele.

Võrgustumisele aitavad kaasa augustis toimuvad urbanistide suvepäevad, aruteluõhtute korraldamine ning urbanistide e-uudiskirja väljaandmine. Uudiskirju saab lugeda Linnakeskusest

Projekti rahastas 2010. aastal Vabaühenduste Fond.

Urbanistide suvepäevi 2014. aastal toetab kultuurkapital ja magusa toob lauale Eesti Pagar.

Eesti Pagar logo

KIRJUTISED
2014: 1 2012: 1 2011: 1 2010: 1 2

Linnalabor osales Soome Sotsiaalfoorumil

23.apr   | projektis URBANISTIDE VÕRGUSTAMINE   |   sisestas

21. aprillil osales Linnalabor Soome Sotsiaalfoorumil Helsingis. Koos Pixelache'i ja kuulajatega arutasime, kuidas loomeorganisatsioonid aitavad linnaelu muuta ja millal peaksid kogukonnaalgatuste käivitajad projektid kohalikule omavalitsusele üle andma. Kas projektide üleandmine on vajalik?

Sotsiaalfoorum on igal aastal toimuv suurüritus, kus osalevad peamiselt majanduse, sotsiaal- ja poliitika valdkondades tegutsevad valitsusvälised organisatsioonid. Ka sel aastal ulatusid käsitletavad teemad Olkiluoto tuumajaama sulgemisest, kliimapoliitikast eurokriisi ja Occupy Wall Street liikumise tutvustamiseni.

Nathalie Aubert Pixelache'st tutvustas projekti Suomenlinna Money Lab , mille eesmärgiks oli luua tuntud Helsingi turismisaarele oma rahasüsteem, et toetada kohalikke elanikke. Kuigi lõplikku otsust edasisse tegevuse osas ei ole veel tehtud, on Pixelache jõudnud rahatähtede kujundamiseni ja plaanib saata elanikele kokkuvõtte tehtud töödest.

Linnalabori esindajana rääkis Kaur Sarv projektidest, mis on muutnud linnakeskkonda Eestis. Soome kuulajate jaoks olid väga huvipakkuvad Viru tunneli ja Maastikumängu projektid , mis muutsid linnapilti ja võimaldasid Tallinna elanikel omal käel linna avastada. Linnaaiandusest tutvustas Kaur Linnalabori raamatut "Söödav linn" ja rääkis Tallinna kogukonna-aedade mõjust kohalike elanike kaasamisel. Lisaks räägiti planeeringute juhendist ja ohutu koolitee projektist ning nende mõjust tuleviku linnakorraldusele.

Andrew Paterson tutvustas ka Pixelache'i suuremaid projekte sel suvel: Creative Neighbourhood Skills ja Camp Pixelache .

Camp Pixelache’il esineb 11. mail Vinay Gupta, kes tutvustab populaarsete Open Source varjualuste ehitamise võimalusi, mis ei vaja kauakestvat projektijuhtimist, pankade rahastamist või ehitusmäärustega kooskõlastamist. Täpsem info Camp seminari lehel

Pixelache kodulehel on kokkuvõte toimunud arutelust (inglise keeles) ja esinejate slaidid.



 
 
2014: 1 2012: 1 2011: 1 2010: 1 2

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#