Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 12.11 kuni 01.01.16
Kontaktid: Tauri Tuvikene, Kadri Vaher, Damiano Cerrone
New Metropolitan Mainstream (NMM) on INURA ( www.inura.org ) poolt loodud vahend erinevate maailma linnade analüüsimiseks. Praeguseks on 36 linna kohta kokku pandud postrid, mis analüüsivad samade kategooriate abil linna üleilmastumist. Esindatud on lisaks Euroopa suurematele linnadele ka Mexico City, Addis Abeba, Hong Kong, Medellin ning Toronto ja Winnipeg Kanadast. Linnalabori korraldatud Tallinna Ülikooli ja Eesti Kunstiakadeemia ühiskursuse rühmatööde baasil oleme kokku pannud ka Tallinna postrid. Postreid tutvustati ja projekti sisu arutati INURA konverentsil Zürichis (27.06 - 04.07.2010).

Tallinna peavoolu trendide uuringu poster


KIRJUTISED
Perioodi juuni 2010 sissekanded

Linnalabor esitleb Zürichis INURA konverentsil Tallinna üleilmastumise tundemärke

26.juun   | projektis New Metropolitan Mainstream (NMM)   |   sisestas sander

Alates 27. juunist toimub nelja päeva vältel Šveitsi pealinnas Zürichis kahekümnes rahvusvahelise linnauurijate ja -aktivistide võrgustiku INURA konverents.

Valitud alapealkiri "Uus metropolialade peavool" (ing. the New Metropolitan Mainstream)* väljendab kokkutuleku rõhuasetust: seekord pööratakse tähelepanu kahe dekaadi jooksul ühiskondade ja majanduse üleilmastumise protsessis ilmnenud ja levima hakanud globaalsete linnaliste nähtuste kaardistamisele. Esitletakse 2009. aastal INURA poolt algatatud antud teemat avava rahvusvahelise uurimisprojekti "New Metropol Mainstream" (NMM) tulemusi. Erinevad uurimisgrupid on koostanud teemakaardi oma linna kohta, millel kajastuvad viimaste aastate üleüldised linnades levivad protsessid.

Kõrvuti teiste maailma suurlinnaalade teemakaartidega on üleval ka Tallinna vastav analüüs, mille võtsid konverentsile kaasa Linnalabori esindajad Tauri Tuvikene ja Regina Viljasaar. Meie jaoks on tulemuste esitlemine mitmeti tähenduslik. Läbiviidud analüüsi raames tõime kokku eri Tallinna kõrgkoolide noored linnauurijad ja -aktivistid. Pealinna kaardianalüüsid valmisid Linnalabori juhendamisel ning Tallinna Ülikooli linnakorralduse ja Eesti Kuntsiakadeemia urbanistika ning arhitektuuri erialade tudengite koostööna.

Seekordne konverentsi kava ei piirdu sugugi vaid mainitud projekti tulemuste esitlemise ja aruteluga. Programm on rikkalik. Ettekannetes käsitletakse teemasid alates paramilitarismi ja kodanikuaktivismi seostest kuni käimasoleva jalgpalli MM-ga seotud inimeste kodudest väljatõstmisteni Lõuna-Aafrika Vabariigis. Nelja päeva mahub töötubasid, ekskursioonid ja muidugi suhtlust nii debattides kui mitteformaalsemas õhkkonnas.

Täname Kultuurkapitali sõidu toetamise eest.



 
Pildil klikkides jõuad Tallinna üleilmastumise uuringu tulemuseni
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#