Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 03.15 kuni 01.10.15
Kontaktid: Teele Pehk, Kadri Koppel, Liis Vahter, Eneli Rohtla

Mereääre olemasolu Tallinna kesklinna vahetus läheduses on suur väärtus, mis on täna linna tervikliku arengu ja atraktiivsuse kontekstis alakasutatud ressurss. Kesklinna mereäärt tuleks mõtestada kui pealinna fantastilist, põnevat ja tohutu potentsiaaliga (avalikku) linnaruumi.

Tallinna Kultuurikatla UrbAct II projekti Creative SpIN raames kääris Linnalabor käised üles ning alustas mereääre ideekonkursi kavandamisega. Loodetavasti kujuneb sellest mereääre tulevikule keskenduv partnerlus nii linnaelanike, mereääres paiknevate ettevõtete ja asutuste, maa- ja kinnisvaraomanike ning Tallinna linna vahel.


KIRJUTISED
Perioodi september 2015 sissekanded

580 ideed Tallinna kesklinna mereääre jaoks tabelis

17.sept   | projektis Tallinna kesklinna mereääre ideekorje   |   sisestas linnalabor

Avalikustame 2015. aasta suvel Tallinna kesklinna kohta kogutud üle 580 idee ühes tabelis. Eesti, vene ja inglise keeles esitatud ideede analüüsimise lihtsustamiseks on ideed kuues tinglikus piirkonnas: Noblessner, Patarei-Lennusadam, Kalasadam, Linnahall, sadam, Pirita (ehk sadamast Russalkani).

Vabandame ebamugava Exceli pärast, kuid vabatahtlik ind sai suve lõppedes otsa, mistõttu ei tekkinudki atraktiivset lõppraportit.

Kasutage ja levitage neid tulemusi, kus ainult vaja!

Meretallinn.ee-l on kõik kogutud ideed üksikult endiselt üleval.



Kalaranna romanss ehk kuidas Helsingi ja Saue eeskujul Tallinn merele avada Teele Pehk (Eesti Päevalehe mereääreblogi 02.08.2014)


 
 

mereääre ideekorje tulemuste esitlus 14.09 tab-i klubis

11.sept   | projektis Tallinna kesklinna mereääre ideekorje   |   sisestas teele

Juulis-augustis 2015 kogusime Tallinna kesklinna mereääre jaoks unistavaid ideid ja nüüd tahame ideekorje järeldusi kõigile esitleda. Tulge 14. septembril kella 17.30ks Tallinna Arhitektuuribiennaali klubisse (Arhitektuurikatel, Põhja pst 27a), et saada kiire ülevaade esitatud ideedest ning ideekorje kui formaadi kasutamisest linnaplaneerimises. Heameelega arutame teiega koos, kuidas tallinlasi rohkem mere äärde meelitada ja Kalaranna tarasid edaspidi ennetada.

Hetkel panevad usinad linnalaborandid ideekorje tulemustest kokku tegevuskava kesklinna mereääre aktiveerimiseks. Kõik esitatud 530 ideed on siiani meretallinn.ee kaardil üleval ning vaba ideepangana maaomanikele, arendajatele, tudengitele ja kõigile teistele huvilistele inspiratsiooniallikana kasutada. Vali vaid oma lemmikidee ja aita see teostada!

Ideekorjet aitas korraldada BLRT Grupp ja Tallinna Sadam, moraalseks toetajaks oli Tallinna Linnaplaneerimise Amet. Meretallinn.ee kaardirakenduse pani püsti füüsilise ja digiruumi miksija -stuudio Platvorm ning ideekorje visuaalse poole eest hoolitses Polaar Stuudio. Jäätisega varustas LaMuu.

Ideekorje esitlus Tallinna Arhitektuuribiennaali klubi kavas



 
näide meretallinn.ee-s kogutud ideedest
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#