Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.12 kuni ...

LINNARETKEDE KODULEHEKÜLG

Linnalabor kutsub kõiki linnahuvilisi linnaretkedele Tallinna salajastesse, kuid ka täiesti tavalistesse paikadesse ja tallamata radadele ning püüab juba tuttavale uusi tähendusi anda.

Milline oleks Tallinn, kui kõik plaanid oleks teoks saanud? Aga mis siis, kui ma lähen täna mõnda teist teed pidi? Kas ma tunnen linna, kus ma elan? Tutvustame linnaruumi arengus olulisi nähtusi ja kohti ning ehitame sildu ekspertide ja linnakasutajate vahele. Linn ei ole ainult elamise taust, vaid avatud ja põnev maastik, mille "pinnavormid" meie igapäevaseid liikumismustreid kujundavad. Linnaretked tõstavad linna kasutajate teadlikkust ning pakuvad alternatiive klassikalise turistipilgule.

Kaasaegse linnaruumi teemasid käsitlevaid retki juhivad ekspertidest entusiastid , kes katsetavad koos retkelistega eri liikumisviise, kaardistavad linnaruumis ajalookihte ning viivad retkelised kokku kohalike tegijatega.

Tellitavad linnaretked toimuvad peamiselt järgmistel teemadel: merelinn Tallinn, rohujuure-Tallinn, linnas elamise viisid, elamuarhitektuur, liikuv linn, elu mägedel ja uuselamuelu. Samas saame retki vastavalt tellija huvidele kohandada. Retki viime läbi ettetellimisel, minimaalselt 5-liikmelisele grupile.

Jälgi meie tegevusi ka FACEBOOKIS .

Küsi rohkem infot ja broneeri julgelt: linnaretked@linnalabor.ee

Liitu linnaretkede postiloendiga, et saada esimesena infot järgmiste retkede kohta.

Linnaretkede ettevalmistamist ja nähtavuse suurendamist toetab Eesti Kultuurkapital.

FAILID
2016: 1 2015: 1 2014: 1 2013: 1 2 2012: 1 2 2011: 1

Laps linnas - laste juhitud linnaretk

24.mai   | projektis Linnaretked   |   sisestas siiri

Millal: 01. juunil 2016 a. kell 15:30

Kus: Politseipark - Kadriorg

Jalutamine on kõige efektiivsem ja tervislikum viis linnas liikumiseks. Ometi eelistatakse endiselt ruumi planeerida ja hallata autojuhtide vajadusi silmas pidades. Jalakäijate teekond on seetõttu sageli katkestatud ja tüütu, olgu nendeks katkestusteks siis torupiirded, ohtlikud ristmikud, auklikud kõnniteed või ebainspireeriv linnaruum. Kas auto on tõepoolest parim võimalus linnas liikumiseks või on see tõdemus ebapiisavate alternatiivide puudumise tõttu mugava elustiili valik? Kuidas tulevad linnaruumis toime need, kes mingil põhjusel autot ei kasuta? Paljud tuntud linnaplaneerijad on rõhutanud, et planeerides avalikku ruumi laste vaatenurgast lähtuvalt, kujundame mõnusa ruumi ka täiskasvanutele.

Kuidas muuta linnaruum lastele ligipääsetavamaks ning atraktiivsemaks? Millised on laste liikumisvalikud nende kooliümbruses ja naabruskonnas ning kuidas ümbritsev keskkond neid valikuid mõjutab? Millised kohad on mängulised ja põnevad, millised ohtlikud, hirmutavad, igavad või kõhedad? Kõikidele nendele küsimustele oskavad kõige paremini vastata lapsed ise.

Peagi saabuv Lastekaitsepäev on suurepärane aeg täiskasvanutel meelde tuletada, milliste mõtetega liiguvad tänavail meie järeltulijad. 1. juunil toimub täiesti teistsugune, laste poolt juhitud linnaretk. Koos lastega soovime näidata, et jalutamine linnas võib olla lõbus. Retke viivad läbi Kadrioru Saksa Gümnaasiumi 4. ja 8. klassi õpilased.

Retke algus on kl 15:30 Gonsiori tänaval Politseipargis suure lillepoti juures ning teekonna lõpetame Kadrioru Pargis. Peale retke lõppu kl 17:00 on võimalus jätkata arutelu ning kuulata Kadrioru kontserdiväljakul Lastekaitsepäeva k
ontserti http://www.kadriorupark.ee/uritused/lastekaitsepaeva-kontsert-kadrioru-pargis/

Retkel osalemiseks kanna osalustasu 5 eurot enne retke MTÜ Linnalabori kontole EE747700771001620187 (LHV), märksõnaks "laps linnas" + nimi (kelle eest tasud). Kui retke päeval on veel vabu kohti, saab liituda ka kohapeal. Kogunemine kl 15:30 Politseipargis! Retk kestab u 1,5 h.

Retke täituvust jälgime pangakontolt!

NB! Kõik teised lapsed on retkele oodatud täiesti priilt. Tasu palume kanda vaid täiskasvanutel, selleks, et nooremaid retkejuhte meeles pidada.

Kiirete küsimuste korral kirjuta linnaretked@gmail.com või helista telefonil 50 41229.

 
 
2016: 1 2015: 1 2014: 1 2013: 1 2 2012: 1 2 2011: 1

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#