Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.12 kuni ...

LINNARETKEDE KODULEHEKÜLG

Linnalabor kutsub kõiki linnahuvilisi linnaretkedele Tallinna salajastesse, kuid ka täiesti tavalistesse paikadesse ja tallamata radadele ning püüab juba tuttavale uusi tähendusi anda.

Milline oleks Tallinn, kui kõik plaanid oleks teoks saanud? Aga mis siis, kui ma lähen täna mõnda teist teed pidi? Kas ma tunnen linna, kus ma elan? Tutvustame linnaruumi arengus olulisi nähtusi ja kohti ning ehitame sildu ekspertide ja linnakasutajate vahele. Linn ei ole ainult elamise taust, vaid avatud ja põnev maastik, mille "pinnavormid" meie igapäevaseid liikumismustreid kujundavad. Linnaretked tõstavad linna kasutajate teadlikkust ning pakuvad alternatiive klassikalise turistipilgule.

Kaasaegse linnaruumi teemasid käsitlevaid retki juhivad ekspertidest entusiastid , kes katsetavad koos retkelistega eri liikumisviise, kaardistavad linnaruumis ajalookihte ning viivad retkelised kokku kohalike tegijatega.

Tellitavad linnaretked toimuvad peamiselt järgmistel teemadel: merelinn Tallinn, rohujuure-Tallinn, linnas elamise viisid, elamuarhitektuur, liikuv linn, elu mägedel ja uuselamuelu. Samas saame retki vastavalt tellija huvidele kohandada. Retki viime läbi ettetellimisel, minimaalselt 5-liikmelisele grupile.

Jälgi meie tegevusi ka FACEBOOKIS .

Küsi rohkem infot ja broneeri julgelt: linnaretked@linnalabor.ee

Liitu linnaretkede postiloendiga, et saada esimesena infot järgmiste retkede kohta.

Linnaretkede ettevalmistamist ja nähtavuse suurendamist toetab Eesti Kultuurkapital.

FAILID
Perioodi august 2013 sissekanded

Sel laupäeval ja pühapäeval tänavaretked lastele

28.aug   | projektis Linnaretked   |   sisestas keiti

30.08–01.09 muudetakse Tallinnas Mere puiestee Inseneri tänava ja Kanuti tänava vaheline tänavalõik kolmeks päevaks ümber kaasaegseks jalgratturi- ja jalakäijasõbralikuks linnatänavaks.

Tänavaõppe retk on hariv jalutuskäik mööda Mere puiesteed, mille käigus arutame koos kooliealiste retkelistega teede ja tänavate tekkimist, tänapäevaste linnatänavate loomist ning kõigi linnas liikujatega arvestamist. Retk on osa Arhitektide Liidu Noortekogu eestvedavast algatusest "Linnatänava 1:1 makett Mere puiestee näitel".

Retke juhivad Kaur Sarv ja Keiti Kljavin.

Toimumisajad:

31. august ja 1. september

Mõlemal päeval mõlemale eagrupile.

Kell 12:00 I grupp, kell 14:00 (II grupp).

I grupp 7-10 eluaastat

II grupp 11-15 eluaastat

Kohti on mõlemas eagrupis maksimaalselt 30.

Osalustasu 5 eurot tuleb tasuda enne retke, hiljemalt reedeks, 30. augustiks MTÜ Linnalabori kontole 221053712072 (Swedbank), märksõnaks tänavaretk (kuupäev ja kellaaeg, millal osaled) + nimi (kelle eest tasud). Väikseid retkelisi ootab retke lõpus üllatus Maanteeametilt.

Küsimuste korral kirjuta linnaretked@linnalabor.ee või helista +37253570401



 
plakat Kaie Kuldkepp
 

Arsenali II retk

12.aug   | projektis Linnaretked   |   sisestas keiti

Teine Arsenali linnaretk tiirutab ratastel ümber kvartali ja avab lõpetuseks ka endise relvatehase peahoone uksed. Retk toimub 14. augustil kell 18:00. Retk on sarnaselt eelmisele tasuta, endiselt on eriti kaasa kutsutud kõik piirkonna elanikud, sest retk lõpeb ka seekord Arsenali tulevikuvisiooni tutvustusega. RETKELE ENAM VABU KOHTI EI OLE.

Kulgeme mööda Erika, Kopli, Volta ja Tööstuse tänavat. Kalamaja ja Karjamaa asumist, selle varasemast ajaloost ja kujunemisest militaar- ning tööstuspiirkonnaks kõneleb Tallinna Kultuuriväärtuste ameti peaspetsialist Artur Ümar. Teele jäävad Punased kasarmud, veetorn, endine Franz Krulli masinatehas, Volta elektrimootorite tehas ja Noblessneri allveelaevatehas, Kalamaja kalmistupark ja Miinisadam.



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#