Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.12 kuni ...

LINNARETKEDE KODULEHEKÜLG

Linnalabor kutsub kõiki linnahuvilisi linnaretkedele Tallinna salajastesse, kuid ka täiesti tavalistesse paikadesse ja tallamata radadele ning püüab juba tuttavale uusi tähendusi anda.

Milline oleks Tallinn, kui kõik plaanid oleks teoks saanud? Aga mis siis, kui ma lähen täna mõnda teist teed pidi? Kas ma tunnen linna, kus ma elan? Tutvustame linnaruumi arengus olulisi nähtusi ja kohti ning ehitame sildu ekspertide ja linnakasutajate vahele. Linn ei ole ainult elamise taust, vaid avatud ja põnev maastik, mille "pinnavormid" meie igapäevaseid liikumismustreid kujundavad. Linnaretked tõstavad linna kasutajate teadlikkust ning pakuvad alternatiive klassikalise turistipilgule.

Kaasaegse linnaruumi teemasid käsitlevaid retki juhivad ekspertidest entusiastid , kes katsetavad koos retkelistega eri liikumisviise, kaardistavad linnaruumis ajalookihte ning viivad retkelised kokku kohalike tegijatega.

Tellitavad linnaretked toimuvad peamiselt järgmistel teemadel: merelinn Tallinn, rohujuure-Tallinn, linnas elamise viisid, elamuarhitektuur, liikuv linn, elu mägedel ja uuselamuelu. Samas saame retki vastavalt tellija huvidele kohandada. Retki viime läbi ettetellimisel, minimaalselt 5-liikmelisele grupile.

Jälgi meie tegevusi ka FACEBOOKIS .

Küsi rohkem infot ja broneeri julgelt: linnaretked@linnalabor.ee

Liitu linnaretkede postiloendiga, et saada esimesena infot järgmiste retkede kohta.

Linnaretkede ettevalmistamist ja nähtavuse suurendamist toetab Eesti Kultuurkapital.

FAILID
Perioodi juuni 2015 sissekanded

Linnaretked Kilomeeter Skulptuuri kunstifestivalil

25.juun   | projektis Linnaretked   |   sisestas keiti

4. juulil avatakse Võrus Kilomeeter Skulptuuri kunstifestival. 5. juulil ja 18. juulil korraldab Linnalabor Võrus linnaretki.

2015. aasta põhinäitus „Külalised” on kokku pandud seekordse külaliskuraatori Andreas Nilssoni poolt. Avatud konkursi tulemuste väljaselgitamisel abistas kuraatorit rahvusvaheline komisjon, kuhu kuulusid Maarin Ektermann, Kirke Kangro, Siim Preiman ja Maria Kjær Themsen.

Kilomeeter Skulptuuri (KmS) kutsub põhinäitust korraldama igal aastal erineva külaliskuraatori, kelle ülesandeks on see läbi viia ühe Eesti väikelinna avalikus ruumis. Seekordne kuraator Andreas Nilsson kasutas kutset võimalusena uurida näituse kui sellise võimalikkust ühe kogukonna kontekstis ning katsetada kaasaegse skulptuuri väljendustega – kui palju või vähe on vaja füüsilist materjali, et tulemus liigituks skulptuuri alla? „Külalised” käsitleb seeläbi tundlike sekkumiste kaudu ka meie igapäeva ümbritsevate sotsiaalsete struktuuride toimimisloogikat.

Linnaretkede kõrval toimuvad avanädalavahetusel performance'id kunstnikelt GIDEONSSON/LONDRÉ, Laura Kaminskaitė, Essi Kausalainen ja Liina Siib.

Kunstnikud: Liisa Ahlfors* (FI), Carola Björk* (SE), Karolina Erlingsson (SE), Angelica Falkeling* (SE), Luca Frei (CF/SE), Ingrid Furre (SE/NO), GIDEONSSON/LONDRÉ (SE), Kaspars Groševs (LV), Johnson and Johnson* (EE), Sergey Karev* (RU), Edith Karlson (EE), Laura Kaminskaitė (LT), Essi Kausalainen (FI), Henning Lundkvist (SE), Marge Monko* (EE), Kristine Niedraja* (LV), Ats Parve* (EE), Liina Siib* (EE)

* avatud konkursi kunstnikud

Lisainformatsiooni leiad KOS kodulehelt ja facebookist!



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#