Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.16 kuni 01.09.16
Kontaktid: Teele Pehk, Elo Kiivet, Anni Müüripeal, Sander Paling, Kaidi Õis, Ivar Piirsalu

Merekultuuriaasta suvel 2016 tekkis Noblessnerist Kalasadama kalaturuni piki kallast kulgev beetapromenaad, et rajada teed lähiaastatel tekkivale püsivale promenaadile. Roosade B-tähtedega tähistatud beetapromenaad on mereäärne jalgrada mööda arendusi ja helgemat tulevikku ootavaid mereäärseid krunte.


Beetapromenaad on Linnalabori ja Noblessneri kvartali ühine algatus, mis valiti merekultuuriaasta ideekonkursi 20 võiduprojekti hulka. Beetapromenaadi tekkimisele aitasid kaasa kõik mereäärsed maaomanikud (Noblessner, Riigi Kinnisvara AS, OÜ BMG Arendused, Pro Kapital), Tallinna Vesi ning Põhja-Tallinna linnaosavalitsus. Tallinna linn investeeris beetapromenaadi tekkimisse 50 000 eurot ning kommunaalamet korraldas varem läbimatu promenaadilõigu täitmise ja jalgteeks muutmise.


KIRJUTISED

FAILID
Perioodi juuli 2016 sissekanded

12. juulil beetapromenaadi avamine jalutuskäigu ja etteastetega

11.juul   | projektis Tallinna beetapromenaad   |   sisestas linnalabor

12. juulil kell 11-12 avame beetapromenaadi, mis kulgeb piki mereäärt ning ühendab Tallinna Kalasadamat Noblessneri sadamalinnakuga. Tegu on Merekultuuriaasta 2016 ideekonkursi ühe võiduideega, mis on tänu Linnalabori ja maaomanike ning linnavalitsuse abile nüüdseks ellu viidud.

Kalaturu esisel platsil algaval avamisel osalevad promenaadi valmimisse panustanud maaomanikud ja linnaesindajad, kes läkitavad ühiselt teele merekirja. Jalutuskäigul beetapromenaadil läbime mitmeid kontrollpunkte, kus külalisi ootavad erinevad etteasted.

Beetapromenaadi rajamine on Linnalabori ning Noblessneri sadamalinnaku ühine algatus, millesse on oma panuse andnud Pro Kapital, Riigi Kinnisvara AS, Lennusadam, BMG Arendused, Tallinna Vesi ja Allianss Arhitektid. Promenaadi valmimist toetas rahaliselt ka Tallinna Linnavalitsus.


Vaata beetapromenaadi avamise pilte (pildistas Liina Lelov) ja ERRi kajastust ning galeriid.




 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#