Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 10.14 kuni ...
Siia koondame laborantide sõnavõtte meedias linna, planeerimise, elustiili ja teiste ruumiteemade kohta, et viia neid spetsialistide ringist välja laiema avalikkuse ette. Head lugemist!
Perioodi november 2014 sissekanded

artikkel: Kogukond - aktiivse kodanikkonna kasvulava või (odav) teenusepakkuja?

14.nov   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas kadrik

Linnalabori ekspert ja kogukonnauuringu vedaja Madle analüüsib ERR arvamusloos kogukonna mõistele omistatud tähendusi, tutvustab mõningaid väljavõtteid peagi valmivast uuringust ning küsib, millist rolli nähakse kogukondadel ja kodanikuühiskonnal Eesti tuleviku kavandamisel.

"Viimaste aastate sisepoliitilisi arenguid jälgides võib (liialdades) öelda, et vaevalt saab kogukond tekkida, kui seda nähakse üha õhemaks muutuva riigi asendajana kohalike funktsioonide täitmisel – kas siis lihtsalt kohaliku elu korraldajana või isegi “teenusepakkujana”. Kohalik kogukond ei ole mitte enam ainult kohaliku kultuurielu elavdaja, vaid ka näiteks tuletõrjumisteenuse, vetelpäästeteenuse ja turvateenuse pakkuja. Viimase “teenuse” puhul ei mõtle ma enam naabrivalvet, vaid siseturvalisuse arengukavas 2015-2020 planeeritut, kus kogukonda nähakse politseitöö alusrakukesena."

Artiklit saab täies mahus lugeda SIIN



 
 

Artikkel: Tallinnas on liiga palju foore

12.nov   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas regina

11. novembril ilmus Linnalabori kauaaegse liikme ja UCLi doktorandi Tauri artikkel liikluskorraldusest Tallinnas, lõpetades loo sõnadega: "Seetõttu tuleks hoog fooristamisega maha võtta ja püüda tänavaruumi lahendada terviklikumalt, võttes arvesse ka eri liiklejate psühholoogiat. Sobiliku disainiga on võimalik panna autojuhte rahulikumalt sõitma ning pakkuda jalakäijatele ohutumat ja sõbralikumat linnaruumi."

Artiklit saab lugeda siin: Tauri Tuvikene_Tallinnas on liiga palju foore - Eesti Päevaleht.pdf



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#